d

Peš v naravo

Peš v naravo

Narava je zakladnica lepega v vseh letnih časih. Stik z naravo pomirja, ponuja obilje svežine. Gibanje v naravi krepi zdravje, dviga odpornost. Ponuja blagodejen pobeg od množičnosti…

Ko se ti na pohajkovanju po naravi pridruži tudi lokalni vodnik, pa dobiš še pristen in izviren oz. avtentičen pogled na okolje, ki te obdaja.

Danes (21. februarja) je mednarodni dan turističnih vodnikov.

Lokalni vodniki smo polni takih in drugačnih zgodb, ki so prepletene z lastno izkušnjo ali močno vpete v okolje, ki ga predstavljamo.

Tudi sama sem lokalna vodnica. Pokrivam področje celotnega Zelenega kras, kar pomeni, da gostom predstavim vse od sončnih Brkinov do Erazmove Predjame, od Maistrovega Unca do zibelke smučanja na Bloški planoti, od izginjajočega Cerkniškega jezera do sibirsko mrzlega Babnega polja.

Še posebej ljuba mi je dežela ostrnic oz. rodna Loško dolina. Našo bogato naravno in kulturno dediščino z močnim pridihom grajskega ob čudovito ohranjenem gradu Snežnik pa vam predstavim v posebni ponudbi vodenih sprehodov po okolici gradu Snežnik.

Vse to z mano, v vlogi lokalne vodnice, podoživite na pristen in izviren način, saj je moje vodenje vedno v DOMAČEM, NOTRANJSKEM NAREČJU. Več o moji ponudbi turističnih vodenj po Primorsko-notranjski regiji najdete tule.

Takole smo se podali na vodeno raziskovanje skrivnostnega Cerkniškega jezera, ko omejitve še niso krojile naš vsakdan:

a

Pon ‒ Pet: 9 ‒ 17

Sem lokalna turistična vodnica in interpretatorka naravne in kulturne dediščine z licenco za vodenje po Notranjski, deželi Zelenega krasa. Ta v svojo turistično ponudbo povezuje občine Loška dolina, Cerknica, Bloke, Postojna, Pivka in Ilirska Bistrica.

E janja.urbiha@gmail.com
T +386 31 788 282