ZGODBE GROFICE GRETE a a Spoznajte Grad Snežnik skozi VODEN SPREHOD PO
GRAJSKEM PARKU
a a Edinstveno doživetje vas popelje v stare čase
ČAJANKA Z
GROFICO GRETO
a a V družbi imenitne gospe vam zadiši
po snežniški vrtnici in lipovih cvetovih
Avtentični vodeni ogledi v duhu starih časov

Z GROFICO GRETO

V družbi imenitne gospe vam zadiši po snežniški vrtnici in lipovih cvetovih, uživate v množici zelenih odtenkov in ptičjem petju, začutite hlad kraških voda in notranjske zime ali pa vztrepetate ob misli na medvedovo bližino.

Voden ogled
Voden ogled
Spoznaj posebnosti skozi zgodbe in domače narečje

SPREHOD Z GROFICO

Greta je bila hčerka upravitelja veleposestva Snežnik, gospoda Henrika Schollmyerja, grajskega kronista in zgodovinarja, začetnika prebiralne metode gospodarjenja z gozdovi. Greta je na očetovo starost, po njegovem nareku prepisovala zapise in se tako podrobno podučila o dogodkih in zgodovini gradu Snežnik – o svojem rojstnem kraju.
Voden ogled
Voden ogled
Oblečena kot nekoč

SPOZNAJ GRAJSKI SLOG

Greta vas po grajskem parku popelje v avtetični odpravi grajske gospe. Skozi njene zgodbe s pristnim narečjem Vas bo popeljala po posestvu Snežniškega Gradu kot bi se vrnili v preteklost in dan preživeli z grofico osebno.
Voden ogled
Voden ogled
Povabi Grofico Greto na čaj.

ČAJANKA Z GROFICO GRETO

Preživi popoldne kot so ga nekoč preživljale grajske gospe. Na vrtu v objemu notranjske narave spijte z njo njen najljubši čaj in se posladkajte z njenimi sladicami ter prisluhnite njenim zgodbam.
Voden ogled
Voden ogled
Poskusi tradicionalne dobrote Slovenske lokalne kulinarike.

PIKNIK Z GROFICO GRETO

V družbi grofice Grete boste spoznali in raziskali grajski park z okolico.
Po ogledu pa boste v družbi grofice spoznali in okusili tradicionalne in lokalne kulinarične dobrote.
Spoznaj zgodbo
Spoznaj zgodbo
Spoznaj posebnost

SNEŽNIŠKA VRTNICA

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing et elit, se sed do se eiusmod tempor incididunt ut labore et sa nes in dolore si magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, in qu is nostrud e exercitation ullamco laboris nisi ut sen don nins aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure do dolor eu est laborum. Sed ut perspic iatis unde omnis iste natus i error sit don eu fugiat est nulla duis aute.
Voluptatem accusantium doloremque laudantium, intota rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi no architecto beatae vitae dicta sunt explicabo men enim ipsam volupt
Edinstveno doživetje vas popelje v stare čase

Grofica Greta

Le streljaj od skrivnostnega presihajočega Cerkniškega jezera, pod mogočnim notranjskim očakom Snežnikom, na robu prostranih snežniško kočevskih gozdov, se skriva renesančni gradič – lovski dvorec grad Snežnik.

In ker ga z vami obišče vaša voditeljica in gostiteljica, grofica Greta, vas ta zasipa z zanimivimi zgodbami o dogajanju na gradu in ob njem.

V družbi imenitne gospe vam zadiši po snežniški vrtnici in lipovih cvetovih, uživate v množici zelenih odtenkov in ptičjem petju, začutite hlad kraških voda in notranjske zime ali pa vztrepetate ob misli na medvedovo bližino.

Voden sprehod po grajskem parku

Z grofico Greto boste preživeli prijetno urico sprehoda.

Rada imam domače, lokalno. Vse. Naj gre za naravo, živali , kras… ali pa za našo preteklost, dediščino, pozabljena znanja…
Spoznajte še ostale zgodbe Snežniške na terenu.

POPELJEM VAS TUDI NA DRUGA AVTENTIČNA DOŽIVETJA

Z domačinko, lokalno vodnico, v pristnem notranjskem narečju.
Zaupajte mi kakšne teme vas zanimajo, da vam pripravim ogled po vaši meri in okusu.

Edinstveno doživetje za nepozabne trenutke

SPOZNAJ NOTRANJSKI KRAS

Avtentični, pristni, nepozabni vodeni ogledi

Prepustite se vodenju in doživite Notranjsko skozi oči domačinke. Dejstva in zgodbe podkrepim z lastno izkušnjo in vse to v svojem domačem narečju, kar je ena od mojih posebnosti.

Rezerviraj termin

IZBRANI VODENI OGLEDI

Izmenjana znanja med udeleženci je neprecenljiv zaklad.

ŠTUDIJSKI KROŽKI

Študijski krožki so brezplačna oblika aktivnega, skupinskega učenja odraslih. Od udeležencev se pričakuje redna udeležba in aktivno sodelovanje. Predznanje ni pogoj za udeležbo. Udeležba je prostovoljna.

Zaradi specifike dela je število udeležencev omejeno. Vključujemo tudi ranljive skupine. V vsakem krožku se veliko novega naučimo, izvemo, izbrskamo… Poskrbimo tudi za to, da svoje novo znanje širimo v okolje v katerim živimo in delamo. To je naš prispevek za dobrobit domačega kraja.

Sorry, no posts matched your criteria.
Delo z naravnimi materiali sprošča in pomirja.

POLSTENJE

Polstenje je ustvarjanje s česano ovčjo volno. To je prijetna ročna spretnost, ki se je vsak lahko nauči. Ob vsem tem pa nastajajo lepi in uporabni predmeti, iz naravnega materiala – volne. Volneni izdelki ne obremenjujejo okolja. Pri na velja za skoraj izumrlo obrt, zato si prizadevamo, da bi jo obudili in znanje podali čim več ljudem.

Pri na velja za skoraj izumrlo obrt, zato si prizadevamo, da bi jo obudili in znanje podali čim več ljudem. Delavnice so prilagojene predznanju udeležencev in nanje ste vabljeni ste vabljeni tako začetniki kot tisti, ki že imate izkušnje s polstenjem.

Zgodbe Notranjskega Krasa v besedi

Blog objave

  Sorry, no posts matched your criteria.

Zgodbe Snežniške

SPREMLJAJ MOJE ZGODBE

Če ti je moje pisanje všeč, vpiši svoj email naslov in ko kaj novega napišem, ti bom poslala povezavo.

Na mojem blogu lahko prebirate o Notranjski, Loški dolini, Gradu Snežnik… Nekoč in danes. Tako kot to vidi in spremlja Kozarka.  a

  Pon ‒ Pet: 9 ‒ 17

  Sem lokalna turistična vodnica in interpretatorka naravne in kulturne dediščine z licenco za vodenje po Notranjski, deželi Zelenega krasa. Ta v svojo turistično ponudbo povezuje občine Loška dolina, Cerknica, Bloke, Postojna, Pivka in Ilirska Bistrica.

  E janja.urbiha@gmail.com
  T +386 31 788 282